Adunam in casele noastre o multime de lucruri, ne aglomeram spatiul cu ele si gasim tot felul de scuze pentru a le pastra. De cate ori nu ti-ai spus ca „o sa-mi foloseasca la un moment dat”, „am dat prea multi bani pe el” sau „cu siguranta il voi purta la vara”?

Daca recunosti aceste replici inseamna ca a venit timpul sa faci  o curatenie generala in locuinta ta. Lasa deoparte atasamentul emotional si incearca sa-ti creezi mental o imagine a spatiului pe care il vei obtine daca renunti la obiectele pe care nu le mai folosesti. Fara indoiala, locuinta ta va fi mult mai aerisita. Totusi, trebuie sa stii ca nici aruncarea la gunoi nu este solutia, ci valorificarea sau redarea utilitatii lucrurilor. Iata ce poti face cu produsele carora nu le mai vezi rostul in casa.

Mergi la amanet cu bunurile de valoare

Una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua cu privire la lucrurile pe care nu le mai folosesti este sa le valorifici la o casa de amanet. Ai posibilitatea de a obtine sume considerabile de bani, mai ales daca obiectele tale sunt scumpe sau in stare perfecta de functionare. Avantajele casei si serviciului de amanet sunt de necontestat, mai ales ca banii ii primesti pe loc.

Bijuteriile din aur vechi, rupte ori fara pereche, telefonul mobil pe care l-ai inlocuit recent cu unul mai nou, laptopul care nu-ti mai satisface asteptarile, imprimanta, scanner-ul sau televizorul, toate pot fi evaluate la un pret corect. Si lista poate continua cu multe alte lucruri, insa trebuie sa stii este ca exista diferente dintre amanetare si vanzare intr-o casa de amanet. Astfel, poti folosi bunul respectiv pentru a obtine o suma de bani sub forma de imprumut sau ai posibilitatea de a-l vinde direct la amanet.

Vinde obiectele nefolositoare pe site-urile specializate

Regulile si conditiile unei case de amanet sunt foarte simple, iar daca ai nevoie de bani apelarea la astfel de servicii reprezinta o varianta optima. In cazul in care nu esti decis sa-ti vinzi obiectele imediat la amanet, ai posibilitatea sa le promovezi pe platformele de specialitate. Desi poate dura mai mult pana cand potentialii clienti intra in contact cu lucrurile tale, cel mai bine ar fi sa nu te razgandesti. Poate ca aparatul de fotografiat achizitionat in urma cu 2-3 ani nu ti se mai pare atat de util astazi, cand folosim cu totii smartphone-ul pentru a face fotografii, insa alte persoane inca se mai pot bucura de el. Fie ca este vorba de colectionari, fie ca viitorul cumparator apreciaza in continuare aparatele mai vechi, ai sansa de a-i reda utilitatea obiectului respectiv si de a castiga ceva bani pe el. Chiar daca multe dintre lucruri iti par inutile, nu uita ca sunt persoane care sunt dispuse sa plateasca sume considerabile pentru produsele vintage ori care nu mai sunt disponibile pe piata.

Incearca sa le gasesti o alta utilitate

Daca vrei sa te bucuri in continuare de lucrurile tale, ai putea sa le dai o noua viata. Bineinteles, sfatul este potrivit mai degraba pentru cei care au spirit creativ si inovator, dar si timp pentru a-si pune in aplicare abilitatile artistice. Un tablou se poate transforma intr-o tava pentru servit, bicicleta pe care nu o mai folosesti poate da nastere unor decoratiuni inedite, iar din bijuteriile din aur vechi poti face altele noi. Hainele, mai mult ca sigur, sunt foarte usor de reconditionat si prelucrat, asa ca poti crea un top dintr-o esarfa nefolositare ori pernute decorative din puloverele pe care nu le mai imbraci.

Inchiriaza lucrurile de care nu ai nevoie

In situatia in care ai facut deja un upgrade in ceea ce priveste aparatele electronice, de exemplu, poti incerca sa le inchiriezi pe celelalte vechi. Instrumentele muzicale se preteaza de minune unei astfel de actiuni, la fel si consolele video, aparatura foto, aparatele de fitness sau bicicletele. De asemenea, obiectele de arta, lumina de studio si decoratiunile vechi s-ar putea sa le starneasca interesul celor care vor sa realizeze sedinte foto tematice, in timp ce jocurile pe calculator pot fi folosite temporar de catre nostalgici. Practic, ai posibilitatea de a posta anunturi pe site-urile dedicate cu orice obiect pe care il detii si esti dispus sa-l inchiriezi oamenilor care au nevoie de el doar periodic.

Lucrurile pe care nu le mai folosesti se pot dovedi a fi o sursa importanta de bani. In loc sa ocupi spatiul din casa cu obiectele carora nu le mai vezi utilitatea, cel mai simplu este sa le valorifici la amanet ori in alt fel si sa iti achizitionezi produse noi. Cu rabdare si putina imaginatie iti vei putea transforma fiecare lucru uitat prin garaj intr-unul actual si valoros.