Datorita cererilor mari din partea clientilor, casele de amanet sunt acum spatii tot mai vizibile, locatii de interes pentru persoane de toate varstele. Serviciile cunoscute dintr-o casa de amanet sunt vanzarea sau amanetarea produselor cu scopul de a primi pe loc suma de bani aferenta. Insa, intre cele doua actiuni exista o diferenta majora pe care, daca o cunosti, te va ajuta sa intelegi mai bine procesul de functionare al unei case de amanet. Iata care sunt diferentele!

Multi oameni stiu ca pot apela la serviciile unei case de amanet atunci cand au o nevoie urgenta de bani deoarece in urma unei evaluari transparente primesc imprumutul de care au nevoie. O sursa rapida de venit, casa de amanet aduce in prim plan imprumutul prin doua variante: amanetare si vanzare. Iata care este diferenta dintre cele doua:

Ce inseamna o vanzare catre o casa de amanet?


In cazul unei vanzari catre o casa de amanet, una dintre parti (proprietarul obiectului) isi pierde in mod automat proprietatea asupra obiectului vandut. Persoana care plateste suma aferenta obiecutlui (in cazul de fata, casa de amanet) dobandeste in mod integral posesia produsului in cauza. O data vandut catre o casa de amanet, produsul poate fi refolosit mai departe in orice scopuri se doreste. In urma vanzarii unui obiect (bijuterie, aparat electronic si electrocasnic sau accesorii) se incheie un contract de vanzare-cumparare unde casa de amanet se obliga sa cumpere in totalitate bunul. In urma contractului, vanzatorul accepta contravaloarea (suma de bani) in schimbul obiectului vandut. Automat, vanzatorul isi pierde toate drepturile asupra bunului pentru totdeauna, dar ramane cu suma de bani pe care nu mai este obligat sa o restituie.

Ce inseamna o amanetare intr-o casa de amanet?


O metoda prin care poti sa obtii o suma de bani sub forma unui imprumut sigur. Cum functioneaza? Iti oferi bijuteriile ori lucrurile de valoare catre o casa de amanet care se obliga sa ti le pastreze in siguranta pentru perioada de timp pe care a-ti agreat-o impreuna inca de la semnarea contractului. Se semneaza un contrat de predare-primire in care iti sunt aduse la cunostinta detalii despre bunurile pe care le-ai lasat, suma de plata pe care trebuie sa o inapoiezi si comisionul aferent perioadei, dar si perioada pe care o ai la dispozitie pentru a inapoia banii. Perioada de timp stabilita intre vanzator si casa de amanet poate varia de la 30 pana la 90 de zile. In cazul in care nu inapoiezi suma in aceasta perioada, fara sa ceri prelungirea perioadei, atunci casa de amanet poate intra in posesia bunurilor si le poate vinde mai departe.

Indiferent de varianta de imprumut pe care o alegi, o casa de amanet este cea mai buna solutie atunci cand vrei sa iti pastrezi posesia unui bun sau cand vrei sa obtii un venit suplimentar imediat. Este bine de stiut faptul ca poti amaneta orice cantitate de aur, indiferent de starea in care se afla aurul, dar in ceea ce priveste vanzarea, obiectele trebuie sa aiba o stare impecabila, iar bijuteriile sa detina toate elementele componente.

Casele de amanet iti faciliteaza obtinerea unui imprumut rapid si te ajuta sa iti acoperi cheltuielile neprevazute.