Stim cu totii ca uneori, in viata, apar situatii neprevazute, care presupun cheltuieli nebugetate. In acele momente, cand economiile tale ajung aproape la zero, iar creditele bancare nu sunt o solutie, masina personala poate fi cheia! Serviciile de amanet auto oferite de casele de amanet presupun un proces facil si rapid, pentru ca tu sa primesti banii de care ai nevoie cat mai curand. Poate suna prea frumos ca sa fie adevarat si probabil ca te intrebi care sunt riscurile ascunse ale unei astfel de abordari. Vom discuta in detaliu, in randurile de mai jos, fiecare pas al amanetarii unui automobil, iar la final vei putea trage o concluzie clara si informata.

 

Increderea intr-o casa de amanet

 

Apelarea la o institutie nebancara pentru un imprumut financiar a inceput sa iasa, in ultimii ani, din lista de actiuni tabu ale romanilor. Esti curios sa afli care sunt cele mai puternice sapte mituri combatute despre casele de amanet? Poate ca informatiile reale te vor uimi. O astfel de afacere trebuie sa respecte legile in vigoare ca sa poata functiona, iar legea pune consumatorul pe primul plan. Poti avea incredere deplina intr-o casa de amanet acreditata, intrucat tranzactiile pe care le vei efectura vor fi executate in baza unui contract transparent, care te informeaza asupra drepturilor si obligatiilor pe care le ai. Nu exista costuri ascunse, iar comisionul si perioada contractuala se stabilesc impreuna cu reprezentantul institutiei.

 

Cum se realizeaza amanetarea unui automobil?

 

  1. Primul pas este obtinerea unei evaluari a automobilului pe care doresti sa il amanetezi. Reprezentantul casei de amanet iti va oferi o evaluare corecta, in functie de anul de fabricatie, numarul de kilometri parcursi si starea generala a masinii.
  2. Dupa obtinerea evaluarii si stabilirea sumei imprumutate, alaturi de comisionul zilnic si perioada pentru care doresti sa garantezi cu masina, este nevoie de intocmirea dosarului de imprumut, la care va trebui sa anexezi urmatoarele acte:
  • cartea de identitate a proprietarului;
  • cartea de identitate a autoturismului;
  • talonul masinii.
  1. Se semneaza contractul de imprumut, care detaliaza toate aspectele discutate la punctele anterioare.
  2. Masina si cheile ajung in grija casei de amanet, care este prevazuta cu un garaj amenajat si monitorizat permanent.
  3. La scurgerea perioadei contractului, trebuie sa restitui suma imprumutata, plus comisionul acumulat, iar masina, cheile si actele intra inapoi in posesia ta.

 

Intrebari frecvente

Casa de amanet poate sa imi vanda masina?

Nu, contractul semnat stipuleaza clar care sunt regulile si conditiile unei case de amanet, astfel incat sa ai siguranta ca bunul tau nu poate fi instrainat, atata timp cat conditiile contractuale sunt indeplinite.

 

Daca nu pot achita suma la finalul perioadei contractuale, imi pierd masina?

Nu, ai posibilitatea sa soliciti o prelungire, pentru a putea incheia cu succes contractul de imprumut. Daca tot nu vei reusi sa faci rost de banii necesari, casa de amanet te poate ajuta sa iti vinzi masina, in vederea restituirii valorii din contract, iar diferenta va ramane in buzunarul tau. Iata de ce amanetarea unui automobil poate fi solutia ideala cand ai nevoie de un imprumut rapid.

 

Pot sa amanetez o masina si in calitate de persoana juridica?

Bineinteles! Casele de amanet pot intocmi contracte de imprumuturi auto si cu persoane juridice, singura diferenta fiind la actele necesare - se adauga CUI-ul si actul constitutiv.

 

Pot sa reintru in posesia masinii inainte sa se termine perioada contractuala?

Sigura ca da, comisionul obligatoriu este de doar 5 zile. Dupa aceasta perioada, poti restitui suma imprumutata, la care se adauga valoarea comisionului pe zilele scurse si vei primi masina inapoi!

 

Ce fac daca primesc inapoi masina cu urme de folosire sau numar mai mare de kilometri?

Acest risc nu exista, intrucat, pe intreaga perioada a contractului de imprumut, masina este pastrata intr-un garaj monitorizat in permanenta, iar la semnarea contractului se noteaza kilometrajul existent.

 

Acestea au fost detaliile de care ai nevoie pentru a intelege ce presupune un imprumut auto facut printr-o casa de amanet. Pe langa simplitatea, rapiditatea procesului si siguranta ca bunul tau este pastrat in conditii corespunzatoare, o casa de amanet iti pot oferi solutia perfecta atunci cand ai nevoie de un ajutor financiar.