(Sursa foto: pixabay.com)

Casele de amanet s-au dezvoltat destul de mult in ultimul timp, iar acest lucru a dus la aparitia de tot felul de mituri care circula in spatiul public. Iata care sunt cele mai raspandite 7 mituri despre casele de amanet:

Amanetul este doar pentru bijuterii

La inceputurile sale, casele de amanet se ocupau intr-adevar doar de preluarea bijuteriilor. Cu timpul insa, au aparut si alte servicii, cum ar fi amanet telefoane sau amanet auto. Spre exemplu, noi va punem la dispozitie o gama larga de servicii, de la amanetarea electronicelor si amanetarea platinei, pana la servicii de schimb valutar sau transfer bancar. Casele de amanet s-au dezvoltat mult si continua sa se dezvolte si sa ofere servicii in functie de cerintele pietii.

Bunurile nu sunt evaluate corect

Nu de putine ori am auzit persoane care se plang ca anumite case de amanet nu evalueaza corect bunurile. In cazul bijuteriilor si nu numai, evaluarea valorii se face de catre un specialist, tocmai pentru a ne asigura ca tu vei primi cel mai bun pret. In cazul serviciilor de amanet telefoane, se iau in considerare multe criterii pentru a ajunge la pret, cum ar fi conditia telefonului, accesoriile cu care vine la pachet, marca lui, etc.

Casele de amanet urmaresc sa isi insele clientii

Toate serviciile prestate in cadrul unui amanet se fac in baza unui contract, deci acest mit este putin exagerat si total neadevarat. Casele de amanet urmaresc sa ajute persoanele aflate in situatii financiare critice, ce au nevoie de ajutor.

Este greu sa iti recuperezi bunul amanetat

Un alt mit nefondat este cel conform caruia odata ce ai amanetat un bun, este destul de greu sa il mai recuperezi. Lucrurile stau in felul urmator: in momentul in care ai amanetat un bun, ai semnat si un contract cu cateva clauze pe care trebuie sa le respecti pentru a-ti primi bunul inapoi. Daca vorbim spre exemplu de un serviciu de amanet telefoane, tot ce trebuie sa faci pentru a-ti primi smartphone-ul inapoi este sa achiti contravaloarea lui (stabilita in urma evaluarii) si comisionul minim datorat. Simplu, nu?

Doar oamenii saraci opteaza pentru serviciile unei case de amanet

Din experienta proprie, putem spune ca opteaza pentru serviciile noastre toate categoriile de oameni. Nu conteaza ca esti bogat sau sarat, casa de amanet reprezinta intotdeauna varianta cea mai buna atunci cand ai nevoie de o suma de bani cat mai repede si nu vrei sa iti pierzi timpul pe la banci sau institutii financiare nebancare care se ocupa cu credite.

Daca nu rambursezi imprumutul la data stabilita, iti pierzi bunul amanetat.

Multi oameni cred ca daca nu achiti imprumutul la data scadenta, ramai fara bunul amanetat. Lucrurile nu stau deloc asa in realitate. Daca trece data scadenta si nu ai venit inca sa iti ridici bunul amanetat, noi il vom pastra inca 30 de zile pentru tine, timp in care nu se percep niciun fel de penalizari, ci doar comisionul pe care il platesti in mod normal.

Bunurile de la casele de amanet sunt de proasta calitate.

Toate bunurile pe care le gasesti intr-o casa de amanet sunt perfect functionale si de cele mai multe ori se afla intr-o stare perfecta. Retine faptul ca majoritatea oamenilor apeleaza la serviciile unui amanet atunci cand au nevoie urgenta de bani, nu atunci cand vor sa scape de un obiect defect. Prin urmare, intr-o casa de amanet vei gasi uneori bunuri precum laptopuri, telefoane sau obiecte electrocasnice intr-o stare foarte buna, la preturi mai mult decat accesibile.