Ce faci in cazul in care ai ramas fara bani si nu vrei sa apelezi la prieteni, rude sau familie? Sau nu ai nevoie de timp pentru a astepta aprobarea unui credit bancar sau a unui împrumut online? Ori esti deja pe lista platilor si nici nu poate fi vorba de posibilitatea de aprobare a creditului cerut? În astfel de situații puteți orienta spre serviciile oferite de o casa de amanet. Poti lua decizia amanetarii unui obiect aflat în proprietatea dumneavoastră, de la bijuterii, la telefoane, tablete, electrocasnice mari și autoturisme sau apartamente.

Ce mai convenabil soluție, atunci când vine vorba de împrumuturi cu valoare mică este reprezentată de varianta de telefon amanet . Aceasta este o soluție confortabilă și a luat amploare datorită faptului că majoritatea majorității oamenilor dețin cel puțin un telefon mobil.

Amanetarea sau vanzarea telefonului?


Atunci cand iei hotararea de a obtine suma de bani care este necesara, trebuie sa te gandesti serios care este varianta spre care indrepti. Spune asta, deoarece poti alege sa iti amanezi telefonul mobil sau poti alege sa il vinzi direct la telefon, datorita faptului ca suma pe care o primesti pentru telefon impreuna cu valoarea comisionului, sa fie mult mai mare decat valoarea estimata a telefonului. Inainte de a lua orice decizie este bine sa aflati cateva detalii despre fiecare varianta in parte.

Daca iei hotararea sa amanetezi telefonul, trebuie sa iei in calcul modelul, anul de fabricatie, pretul real al pietei si gradul de uzura in care se afla telefonul. Toate acestea conteaza pentru evaluarea aparatului pe care o va face angajatul amanetului si trebuie sa stii ca, de obicei, nu ti se ofera decat 40-50 % din valoarea evaluata. Daca esti de acord cu suma pe care o vei primi, atunci vine momentul in care vei incheia un contract, pe o perioada cuprinsa intre 5 si 30 de zile, cu posibilitatea garantata a prelungirii acestuia daca vei achita un comision suplimentar.

Daca vrei sa iti recuperezi telefonul si ai suma de bani necesara, o poti face si ti se va calcula dobanda in functie de perioada efectiva a imprumutului. Dar, daca trece perioada contractuala si nu reusesti sa achiti, mai beneficiezi de o perioada de gratie de cateva zile, dupa care vei pierde orice drept asupra telefonului, iar casa de amanet il va pune la vanzare pentru a-si recupera banii.

In cazul in care iei hotararea de a-ti vinde telefonul prin intermediul casei de amanet, trebuie sa stii ca aceasta este cea mai usoara si simpla varianta pentru a vinde un telefon si toata tranzactia se petrece intr-o perioada scurta de timp. Primul si cel mai important beneficiu este durata mica de timp, spre deosebire de punerea acestuia spre vanzare pe site-urile specializate in vanzari.

De la inceputul tranzactiei trebuie sa cunosti foarte bine modelul telefonului, dar si reteaua in care functioneaza sau daca este liber de retea, trebuie sa stii capacitatea de stocare. De asemenea trebuie sa transferi toate datele (fisiere, muzica, date de contact) si apoi sa le stergi din memoria telefonului. Alt detaliu care poate creste pretul de tranzactionare a dispozitivului este oferit tocmai de ambalaj. Prezenta cutiei originale si a accesoriilor, casti, cabluri si incarcator constituie detalii care cresc valoarea dispozitivului. Un alt atu pentru obtinerea unui pret mai bun este prezenta unei facturi de achizitie si a certificatului de garantie, daca inca mai este valabil.

Amanetarea telefoanelor mobile este o solutie benefica atat pentru casa de amanet, cat si pentru tine ca client. De obicei, telefoanele mobile sunt recuperate destul de repede, deoarece valoarea lor nu este foarte mare, dar în cazul în care ajung în proprietatea casei de amanet, sunt o oportunitate pentru cei care doresc să cumpere un telefon mobil în stare foarte bună, fără un mai mult obligatoriu sa incheie un contract cu firmele de telefonie mobila.