Atunci cand avem nevoie de bani pentru a rezolva o situatie neprevazuta sau pentru a ne oferi o experienta mult dorita, dar destul de costisitoare, cel mai adesea ne indreptam atentia asupra bunurilor personale care pot fi vandute. Iar asta se intampla din cauza ca, in ceea ce priveste sectorul de educatie financiara, sfaturi care te vor ajuta sa faci si economisesti bani sunt greu de gasit. Un bun vandut nu mai poate fi recuperat, iar o achizitie viitoare se poate dovedi peste puterile tale financiare. In articolul ce urmeaza, insa, vei afla cum poti sa castigi bani cu ajutorul bunurilor tale, fara sa fie nevoie sa le vinzi.

 

1.   Inchiriaza aparatura electronica

 

O prima metoda prin care poti castiga bani fara prea mari eforturi este sa inchiriezi aparatura electronica pe care o detii unor persoane care au nevoie de ea, insa nu isi permit sa o cumpere. Ai la dispozitie o gama larga de produse, intrucat poti gasi pasionati in toate domeniile, dar care nu au puterea financiara de a-si achizitiona bunul in cauza:

 

  • Instrumente muzicale: chitara, set de tobe, clape, vioara, mixer, statie audio, boxe, microfoane etc;
  • Aparatura foto: camera foto sau video, camera subacvatica, lumina de studio, trepied, obiective, accesorii diverse;
  • Console video, jocuri si accesorii pentru jocuri video;
  • Obiecte de arta sau decor si antichitati, pentru sedinte foto tematice;
  • Aparate de fitness, biciclete, ATV-uri;
  • Orice alt bun pentru care oamenii ar fi dispusi sa plateasca, pentru a-l folosi temporar.

 

Posteaza anunturi de inchiriere pe forumuri dedicate si pe conturile tale de social media si cu siguranta vei gasi doritori care sa inchirieze bunurile tale contra unei sume prestabilite.

 

 

2.   Foloseste-ti PC-ul sau laptop-ul pentru a face bani online

 

Internetul poate fi un adevarat aliat atunci cand ai nevoie de castiguri suplimentare. Exista o multime de site-uri care te invata cum sa faci bani rapid online, de exemplu cu ajutorul diferitelor agentii de marketing, prin completarea de sondaje de opinie. De asemenea, poti primi bani pentru recenzii de produse, localuri sau companii. Datorita exploziei retelelor de social media, poti administra conturile unor afaceri in dezvoltare, care au nevoie de vizibilitate crescuta in mediul online. Daca ai cunostinte de prelucrare a materialelor foto si video, atunci vei gasi multe anunturi in cautare de editori, pentru sedinte foto sau filmari de evenimente.

 

3.   Amaneteaza-ti bunurile de valoare

 

Ai nevoie de o suma considerabila de bani cat mai repede si nu poti astepta ca primele doua optiuni sa se fructifice, iar un credit bancar nu este o solutie viabila pentru tine? Nu e nicio problema, nu este o situatie fara rezolvare! Poti apela la serviciile unei case de amanet, de la care vei obtine un imprumut in mod simplu si rapid. Acum, nu doar bijuteriile si electronicele pot fi evaluate de o astfel de institutie. Poti opta si pentru amanet auto, iar masina ta personala va deveni garantie pentru imprumutul obtinut. Alege o casa de amanet acreditata, iar contractul semnat va fi unul clar si transparent, fara costuri ascunse. Astfel te vei putea asigura ca la finalul perioadei contractuale, dupa indeplinirea tuturor obligatiilor partilor, bunul iti va fi restituit in aceeasi stare in care l-ai predat.

 

Iata ca nu este nevoie sa recurgi la vanzarea bunurilor proprii atunci cand situatia ta financiara nu iti poate sustine toate nevoile. Exista mai multe optiuni pe care le poti incerca si care sa nu presupuna instrainarea definitiva a unor lucruri pe care le-ai achizitionat in trecut, probabil cu ceva sacrificii. In final este important sa ramai cu mintea deschisa la nou si sa pornesti cu incredere in orice imprejurare!