Casele de amanet sunt locuri potrivite unde poti vinde sau amaneta diferite obiecte de valoare si de a obtine bani in urma tranzactiei. Bijuteriile de aur se numara printre cele mai populare bunuri in schimbul carora o casa de amanet ti-ar oferi o suma frumoasa de bani. Indiferent ca esti interesat sa amanetezi sau sa vinzi niste bijuterii de aur, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa faci acest pas.

Alege sa vinzi sau sa amanetezi bijuteriile valoroase din aur


Inainte de a merge la casa de amanet, asigura-te ca bijuteriile pe care alegi sa le vinzi sau sa le amanetezi sunt, intr-adevar, valoroase. Astfel, te asiguri ca vei obtine o suma consistenta de bani in schimbul lor. In cazul bijuteriilor din aur, expertii recomanda verificarea calitatii acestora prin cititrea cu atentie a inscriptiilor de pe ele.
De exemplu, bijuteriile marcate cu HGE (heavy gold electroplate), RPG (rolled gold plated) sau GP (gold plated) nu sunt de mare valoare. In realitate, acestea sunt fabricate dintr-un material oarecare si placate cu o cantitate nesemnificativa de aur pentru a parea pretioase.
Bijuteriile marcate cu 750, 750/1000 si 18K indica faptul ca sunt facute din aur de 18 karate, fiind extrem de valoroase. Prin urmare, le vei putea amaneta sau vinde la un pret avantajos. Si bijuteriile marcate cu 12K si 14K, dar mai ales cele cu 22K si 24K iti vor aduce sume considerabile de bani.


Inainte de a merge la o casa de amanet, asigura-te ca bijuteriile pe care vrei sa le amanetezi sau sa le vinzi sunt intr-o stare foarte buna. In caz contrar, du-le la curatat si lustruit. Daca o bijuterie si-a pierdut sclipirea si arata uzata, ea nu-i va atrage atentia potentialului comparator.

Decide daca vrei sa vinzi sau sa amanetezi bijuteriile


Cand vine vorba de casele de amanet aur, acestea iti ofera atat optiunea de a-ti vinde sau de a-ti amaneta bunurile. Pe cand vanzarea unei bijuterii nu necesita explicatii suplimentare, amanetarea este un proces ce merita explicat.
Atunci cand amanetezi ceva, primesti o suma de bani pentru a lasa obiectul respectiv la casa de amanet pentru o perioada scurta de timp. Pe durata de timp stabilita, bijuteria ta nu va fi pusa spre vanzare. Pentru a-ti recupera bijuteria amanetata, va trebui sa te intorci si sa platesti suma pe care ai primit-o initial plus dobanda perceputa de casa de amanet. Daca nu te prezinti pentru a-ti rascumpara bunul in perioada de timp mentionata in contract, bijuteria va deveni proprietatea casei de amanet si va fi pusa spre vanzare.Cauta o casa de amanet de incredere


Cel mai bine este sa optezi pentru o casa de amanet cunoscuta, cu mai multe birouri prin oras. Astfel, vei gasi cu siguranta un sediu in apropiere de locuinta ta. Este de preferat sa cantaresti cu atentie optiunile pe care le ai in materie de amanet bijuterii si sa alegi varianta cea mai potrivita nevoilor tale.
Cunoscand informatiile de mai sus, iti va fi usor sa gasesti un loc care sa-ti ofere o experienta sigura de vanzare sau amanetare a bijuteriilor din aur.