Multe persoane sunt reticente atunci cand vine vorba despre achizitia unui telefon second-hand. In primul rand, prefera sa isi cumpere doar din magazinele de specialitate, la preturi mult mai mari decat este normal, ori de la persoane cunoscute doar pentru ca asa se simt in siguranta. Pentru ca de cele mai multe ori ofertele pe care le primesti de la persoanele necunoscute sunt mult mai avantajoase, iti vom spune cum poti sa verifici daca un telefon este original sau contrafacut, iar in felul acesta te vei asigura ca ai facut cea mai buna alegere!

Cum verifici daca iti cumperi un telefon original sau unul contrafacut?


Exista o multime de surse auxiliare care pun la vanzare electronice in stare perfecta de functionare, iar una dintre optiunile avantajoase este casa de amanet. Aici gasesti telefoane, tablete, laptop-uri, dar si o serie de accesorii care functioneaza perfect. Daca te intrebi de ce sunt intr-o casa de amanet chiar daca inca mai functioneaza? Multi oameni prefera sa le vand direct in amanet deoarece primesc banii pe loc, iar procesul de evaluare este transparent in fata clientului. Asadar, iata cum poti verifica usor si rapid daca telefonul pe care vrei sa il cumperi este original sau contrafacut.

Aspectul fizic. Primul mod de verificare usor de controlat este aspectl fizic al telefonului. Un telefon contrafacut are, de obicei, o rezolutie mai slaba a ecranului, iar pixelii se observa foarte usor. De asemenea, un telefon contrafacut este ori mult mai usor fata de original, ori prea greu din cauza materialelor slabe folosite in procesul de fabricatie. Verifica si cum arata logoul telefonului, daca este in relief sau daca poate fi razuit cu degetul, dar uita-te si pe specificatiile bateriei daca arata la fel ca bateria unui alt telefon original.

Limba de baza. De regula, daca apesi in acelasi timp butoanele: volum down, power si home, iti va fi afisata limba de baza a telefonului. In cazul in care limba nu este engleza si este o alta limba, atunci vorbim despre un telefon contrafacut.

Modelul telefonului. Orice model de telefon are, pe lange numele atasat (spre exemplu Samsung Galaxy S8) si un numar de model format din cateva cifre si litere. Poti verifica acest numar al telefonului formand *#1234# si sa apesi butonul de “suna”. Numarul afisat pe ecran, verifica-l pe internet si vezi daca este acelasi cu numarul pe care firma producatoare l-a setat la fabricarea telefonului.

Cod IMEI. Orice model are un numar unic de inregistrare. Poti afla numarul formand *#06# si apasand butonul “suna”. In baza numarului obtinut poti verifica pe site-urile de specialitate care este codul IMEI original al modelului de telefon pe care vrei sa il cumperi.

Cu ajutorul sfaturilor de mai sus poti distinge foarte usor daca un telefon este original sau contrafacut indiferent de locul din care il cumperi. Casele de amanet iti ofera posibilitatea sa faci toate aceste verificari pentru a te asigura ca beneficiezi de cele mai bune servicii.