O casa de amanet s-a dovedit a fi de multe ori un real ajutor in situatiile presante care nu suporta amanare din punct de vedere financiar. Este locul in care primesti pe loc suma de bani de care ai nevoie in schimbul unor obiecte personale pe care esti dispus sa le amanetezi. Daca nu stii cum functioneaza o casa de amanet, iti prezentam cateva dintre informatiile de baza.

Informatii utile despre o casa de amanet


O casa de amanet este o solutie de moment care te poate scoate dintr-un impas financiar. Este un business perfect transparent care iti pune la dispozitie orice informatie de care ai nevoie de la bun inceput. Banii ii primesti pe loc in schimbul unor obiecte de valoare pe care le aduci, iar in baza unui contract de predare-primire vei sti care este comisionul pe care il ai de inapoiat. Nimic nu se schimba in defavoarea ta. Alegi sa mergi intr-o casa de amanet? Iata ce trebuie sa stii:

Pentru a putea beneficia de serviciile unei case de amanet trebuie sa fi ajuns la varsta majoratului. Schimbul unor servicii se face pe baza cartii tale de identitate, iar tu esti singurul in masura sa accepti sau nu oferta propusa.

Contractul va fi incheiat pe loc. Ambele parti incheie un contract pe o perioada care poate incepe de la cateva zile si se poate prelungi pana la 30 de zile. In acest timp, ai obligatia sa returnezi suma pe care ai primit-o, plus comisionul aferent, daca ai amanetat un obiect. In cazul in care ai vandut un obiect catre o casa de amanet, atunci nu mai ai nimic de rambursat. Perioada contractuala poate fi prelungita avand posibilitatea sa achiti doar comisionul aferent intervalului de timp aferent.

Comisionul poate fi mai mic daca ridici mai repede produsele. Comisionul se calculeaza in functie de zilele pe care le stabilesti la inceputul contractului. Daca lasi un obiect intr-o casa de amanet pentru 30 de zile, atunci comisionul iti este calculat pentru 30 de zile, dar ai posibilitatea sa il ridici oricand mai devreme. Cu cat ridici mai repede produsele, cu atat vei plati un comision mai mic.

Ce obiecte poti amaneta?


Bijuteriile lasate la amanet iti pot aduce venituri substantiale. Cu totii avem acasa bijuterii pe care nu le mai purtam, insa le pastram doar de dragul amintirilor. Cand ai nevoie de o suma de bani rapid, bijuteriile sunt o solutie potrivita. Gramajul este stabilit pe loc, la fel si suma pe care poti sa o primesti in schimb. De exemplu, pretul aurului intr-un amanet difera in functie de calitatea acestuia, daca este de 14K, 18K sau 24K.

Electronicele in stare perfecta de functionare pot fi amanetate, dar si vandute catre o casa de amanet. Laptopul, tableta, telefonul, ceasul, castile audio, dar si o serie de aparate electrocasnice iti pot aduce un venit suplimentar daca le vinzi catre o casa de amanet.