Verigheta este simbolul casatoriei. Unirea trupeasca si sufleteasca dintre cei doi este reprezentata de verigheta. Simpla sau cu model, cu pietre pretioase sau nu, verigheta a fost din Antichitate simbolul iubirii si a unirii celor doi tineri. Astazi, poate fi foarte dificil sa iti alegi verigheta potrivita deoarece ai o gama variata de culori/modele/ idei si….marea intrebare ce verigheta sa aleg?

Verighetele victoriene si romantice

Epoca victoriana a fost una dintre epocile care si-a lasat amprenta si in domeniul verighetelor si al bijuteriilor.Regina Victoria a Marii Britanii (1837-1901)a influentat arta, revolutia industriala si moda  iar rezultatul a fost o epoca romantica . Stilurile de bijuterii si verighete create in perioada aceea au anumite diferente distincte si sunt mentionate ca: perioada romantica (1837-1860), perioada mareata (1860-1880) si perioada estetica (1880-1901).

Verighetele din perioada romantica erau fie simple fie cu model ( flori, frunze, aripi de inger, fructe ) sau inscriptionata data nuntii si initialele cuplului gravate pe interiorul verighetei.In perioada mareata si estetica,dupa moartea printului Albert, Regina Victoria a purtat o verigheta simpla din aur galben.

Verighetele purtate in perioada aceea variau de la modele la culoare, fiecare verigheta avea o semnificatie.Astfel:

  • Verigheta din aur galben  cu ornament de flori impletite.
  • Verigheta din aur galben cu gravura incrucisata
  • Verigheta din argint gravata cu o poezie romantica pe interior.
  • Verigheta din aur galben ornata cu trei pietre pretioase (un rubin si doua diamante) sau doar diamante
  • Verigheta din aur roz cu detalii repousse si frunze.
  • Verigheta simpla din aur gravata cu data nuntii sau numele mirilor pe interior