(sursa foto: pixabay.com)

Casele de amanet sunt cunoscute ca fiind locuri unde, pentru a face rost de o suma de bani pe o perioada relativ scurta, duci la schimb, garantezi in general cu metale pretioase. In ultimul timp insa, dinamica produselor acceptate s-a schimbat. Nevoile oamenilor erau fie mai mici fie mai mari decat puteau obtine cu aurul sau fie aveau alte obiecte de valoare pe care doreau sa le lase garantie. Astfel, s-a ajuns ca o casa de amanet sa accepte multe alte obiecte precum electrocasnice, electronice, telefoane mobile, laptopuri, pc-uri, tablete, obiecte de arta sau obiecte cu valoare mare, usor vandabile, precum autoturismele.

 Lucrurile sunt destul de simple. Clientul vine cu obiectul, angajatul casei de amanet il evalueaza si ii propune clientului o suma de bani. Clientul, daca este multumit, accepta tranzactia si se semneaza un contract. La data stabilita de comun acord, clientul returneaza suma si isi recapata bunul amanetat. Insa, ce este rentabil sa amanetezi, ce se cumpara apoi, deci ce e interesata casa de amanet sa primeasca? Iata cateva obiecte pe care le poti amaneta usor.

  1. Amanet  bijuteriile din metale pretioase

Bijuteriile din aur sau platina, diamantele si alte pietre pretioase, sunt obiecte pe care orice casa de amanet le accepta. Valoarea lor de piata este in general in crestere, asa ca sunt acceptate aproape intotdeauna. Evident, starea lor trebuie sa fie buna si aurul sa fie de calitate.

Preturile sunt diferite pentru obiectele din aur, pentru cele din argint si pentru cele din platina.

  1. Amanet telefoanele mobile

Telefoanele mobile sunt din ce in ce mai amanetate dar si casele de amanet sunt interesate de ele pentru ca pot sa fie vandute cu usurinta apoi. Foarte multa lume isi cumpara telefoane din ce in ce mai performante si abia aparute pe piata, deci sunt de mare interes pentru casele de amanet. In functie de cateva carateristici, pretul unui smartphone amanetat poate sa creasca. Spre exemplu, daca modelul este nou, daca firma este una renumita (spre exemplu IPhone este extrem de cautat), daca starea lui este una foarte buna si daca mai exista si accesoriile precum cutia, castile si incarcatorul, valoarea creste exponential. Este o metoda usoara si facila de a obtine bani fara adeverinte doar cu propriu smartphone de la amanet telefoane.

  1. Tablete si laptopuri

Tabletele si laptopurile sunt si ele obiecte usor acceptate de catre casa de amanet, avand valoare comerciala si fiind usor vandabile. In functie de model, de stare si de vechime, acestea sunt evaluate si se pot amaneta. Amanetul ofera servicii de incredere clientului printr-un contract transparent, fara comisioane si dobanzi ascunse.

  1. Masinile

Autoturismele sunt obiecte special amanetate pentru sume mai mari de bani. Garajul amanetului ofera evaluarea corecta a oricarei masini si in cel mai scurt timp, clientul primeste suma de care are nevoie. Garajul amanetului poate sa ofere si consultanta in vederea vanzarii, in cazul in care clientul doreste acest lucru. Masinile aduse la amanet beneficiaza si de o perioada de gratie fara costuri suplimentare in cazul in care clientul nu reuseste sa returneze banii la timp.

Obiectele, atat autoturismele cat si telefoanele sau aurul pot sa fie vandute, nu doar amanetate. Procedura este asemanatoare doar ca se scapa de grija aducerii banilor inapoi sau de cea de a da anunturi si a merge la vizionari cu potentiali clienti.

Casa de amanet Midas Amanet asigura servicii de calitate, profesionale atat pentru evaluarea obiectelor cat si pentru pastrarea lor. Increderea si relatiile de lunga durata fac din casa de amanet Midas Amanet un partener de nadejde, onest si promp.