(Sursa foto: Kreditgogo.com)

Multi dintre noi am experimentat pe propria piele situatii financiare delicate, atunci cand ai nevoie urgent de o suma de bani. Viata este plina de surprize neasteptate, o reparatie auto, o investigatie medicala mai ampla sau pierderea jobului pot sa te blocheze financiar. Pentru astfel de situatii neasteptate este ideal sa ai o rezerva de bani. Dar ce faci atunci cand nu ai nicio economie?

 Un amanet reuseste sa te scoata din situatiile de impas. Pentru a obtine un imprumut prezinta-te cu un obiect pe care sa il lasi garantie. Obiectului i se evalueaza valoarea, conditia si potentialul de revanzare. In conformitate cu aceste criterii ti se ofera cu imprumut suma de bani. Cateva idei prezentate mai jos iti vor fi de folos pentru a obtine de la un amanet banii de care ai nevoie acum.

Ce pot sa duc la amanet?

Bijuterii, fie ca este vorba de unele din aur, argint, platina, de un lantisor rupt, de o bijuterie vintage sau un inel cu diamant, oricat de multe ai, le poti oferi pe toate garantie pentru obtinerea imprumutului. Asadar, nu presupune ca bijuteriile cu defect, cum ar fi o bratara careia ii lipseste o piatra, nu poate fi prezentata. Sunt mai multi factori care se iau in considerare atunci cand se face evaluarea precum, greutatea, calitatea metalului sau a pietrelor. Tine cont pe langa bijuterii si de ceasuri.

Electronice si electrocasnice, deci daca esti iubitor al gadgeturilor, smartphone-uri, tablete sau ai un laptop care sta degeaba, il poti valorifica, lucru valabil si in cazul imprimantelor, scanerelor sau al televizoarelor si lista poate continua. Important este sa nu te gandesti la faptul ca tu nu ai nimic de valoare in casa, cu totii strangem bunuri de-alungul timpului, mai mult decat atat, pe unele nici nu prea le folosim (cum ar fi un home cinema, un esspresor sau un robot de bucatarie). Important este sa te asiguri ca obiectul electronic sau electrocasnic functioneaza.

Masini. Te gandesti de mult sa lasi masina acasa pentru a merge mai mult pe jos? In cazul in care ai nevoie de o suma mai mare de bani, poti sa mergi cu masina la amanet pentru a o lasa gaj si a obtine in urma evaluarii ei banii de care ai atata nevoie. Orice masina este luata in considerare, aceasta va fi pastrata intr-un parc auto dedicat, cu supraveghere video non-stop.

Pot sa vand obiecte la amanet?

Raspunsul este DA. Deci un mare avantaj este ca daca ai un obiect care pentru tine nu mai valoreaza, o bijuterie de la un fost prieten, un cuptor cu microunde primit cadou pe care de fapt il mai aveai, poti sa te desparti de ele si sa obtii in schimb banii necesari. In multe dintre locuintele noastre se afla bijuterii, gadgeturi sau electrocasnice date uitarii. Schimbam modelul de telefon cu mare usurinta, chiar daca cel precedent continua sa fie in stare buna.

Daca vinzi un obiect la amanet nu mai ai nicio obligatie ulterioara, primestii banii pe loc si pleci mai departe sa iti rezolvi urgenta financiara. In felul acesta scapi de efortul de a mai pune anunturi pe internet, de a primi o multime de telefoane de la necunoscuti pentru a se interesa de produsul tau si de a te intalni cu ei pentru a le arata. Timpul costa bani! Cu o vizita la amanet scapi de toate aceste negocieri obositoare, primesti banii imediat.

 Indiferent pentru ce optezi, sa oferi cu imprumut un obiect sau sa il vinzi, echipa Midas Amanet iti sta la dispozitie pentru orice intrebare pe care o ai. Construim relatii bazate pe incredere cu toti clientii nostri.