(Foto: pixabay.com)

 Daca ai nevoie urgenta de o suma de bani pentru stingerea unei datorii, urmand sa o restitui destul de rapid atunci nu trebuie sa te gandesti sa te indatorezi pentru un termen lung, platind astfel dobanzi crescute. Poti opta pentru o suma de bani oferita de un amanet electronice, conditiile de acordare a creditului fiind mult mai rapide, putand intra in posesia sumelor de bani chiar imediat.

Fiecare are in casa un televizor, laptop, camere video sau chiar un telefon de buna calitate. Si nu este cu mirare ca unii nu prea folosesc aceste produse, fiind depozitate in anumite locuri ale casei. De aceea, atunci cand ai nevoie de o suma de bani pe care sa o procuri repede ai putea sa te gandesti la lasarea acestori lucruri in custodie, drept garantie, pentru suma de bani primita. Si inca de acasa poti sa evaluezi singur care este suma de bani pe care o vei primi. Ca atare, daca produsele la care te-ai gandit sa le dai drept garantie pentru obtinerea unei sume de bani sunt de buna calitate, de marci cunoscute si foarte putin folosite sau chiar noi ai putea beneficia de o suma de bani mai mare, ce iti va fi acordata imediat. Nu putem nega ca un televizor smart sau laptop ar pute deveni tentante pentru orice amanet.

Cum procedezi pentru a intra in posesia banilor?

Mai inainte de toate ar trebui sa te hotarasti care sunt lucrurile pe care doresti sa le lasi drept garantie sau sa le vinzi. Abia atunci cand esti decis este bine sa incerci sa ajungi la un amanet in vederea solicitarii unei sume de bani. Situatiile sunt putin diferite. De exemplu, daca optezi pentru varianta clasica, a imprumutului si lasarea produselor drept garantie, atunci suma va fi fixata de casa de amanet. Daca vei dori sa le vinzi, atunci ai putea proceda la negocirea pretului, astfel incat sa ajungi la suma de bani de care ai nevoie pentru achitarea unei datorii scadente.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru varianta clasica atunci mai mult ca sigur vei beneficia de numeroase avantaje. Pe de o parte vei intra in posesia banilor, iar pe de alta parte vei putea ca odata cu restituirea sumelor de bani datorate casei de amanet sa intri din nou in posesia bunurilor lasate drept garantie.

Trucuri eficiente pentru acordarea unor sume mai mari de bani

Daca te-ai hotarat sa ceri sprijinul unei case de amanet si astfel sa lasi garantie anumite obiecte electronice sau electrocasnice, ar fi bine sa le testezi asa incat sa verifici mai inainte de a ajunge acolo daca functioneaza sau nu. Daca produsul nu a fost folosit de mult timp si depozitat intr-un anumit colt al casei este bine sa il cureti cat mai bine, lasand senzatia unui produs bine ingrijit si de buna calitate. Nu uita sa ai la tine toate piesele componente si daca a fost recent cumparat ai putea sa aduci si factura de achizitie pentru a dovedi data cumpararii si pretul platit. Nu sunt conditii obligatorii, insa pot influenta valoarea sumei imprumutate.

Clauze negociate

Creditul obtinut in urma semnarii unui contract de amanet iti da posibilitatea de a negocia clauzele. Ca atare, pe langa beneficiul ca vei intra imediat in posesia sumelor de bani, nefiind nevoie de nicio alta analiza, vei putea negocia sumele de bani de care ai nevoie, dar si durata contractului si modalitatea de plata. Poti opta pentru plata dobanzii saptamanal sau poti avea drept optiune plata dobanzilor lunare. De asemenea, daca ai optat pentru incheierea unui contract de amanet pentru o perioada de 30 de zile si totusi nu ai putut restitui suma ai putea sa prelungesti contractul, platind in continuare nivelul dobanzii.