Sursa foto: Pexels.com

Televizoarele, sistemele de jocuri, camerele video, laptopurile, iPad-urile sunt unele dintre cele mai importante obiecte intr-un amanet de electronice si electrocasnice. Daca te-ai intrebat ce obiect sa dai cu imprumut unui astfel de amanet, gandeste-te la laptopul pe care l-ai inlocuit cu unul de generatie mai noua, dar si la toate acele electrocasnice pe care le-ai folosit o data, de doua ori sau chiar deloc. Poate au fost depozitate si ai uitat de ele (ca de exemplu un storcator de fructe, un aspirator care se afla in cutia originala). Obiectele noi sau aproape noi sunt unele de top pentru amanetul de electronice si electrocasnice. Obtii o suma mare de bani daca obiectul este un model mai nou, se afla intr-o stare foarte buna si include toate componentele (asa cum a venit in cutie).

Fiecare dintre noi avem un obiect in casa pe care il putem valorifica la amanetul de electronice. Desi tendinta este sa subestimam obiectele pe care le avem in jurul nostru si sa spunem ca nimeni nu ar avea nevoie de ele, exista persoane care nu dispun de resurse financiare pentru a isi lua ultimul model de smart TV sau laptop. Prin urmare, cumpara electronice functionale, in stare foarte buna de la amanet.

Un amanet electronice iti permite sa obtii bani in doua moduri:

  1. Oferi cu imprumut unul sau mai multe obiecte electronice si/sau electrocasnice, ti se dau banii pe loc potrivit valorii obiectelor; cand restitui banii iei acasa obiectele;
  2. Vinzi obiecte electronice/electrocasnice amanetului, ti se ofera banii pe loc potrivit valorii acestora; tu nu mai ai nicio obligatie fata de amanet; alte persoane cumpara obiectele tale si se bucura de ele;

Cateva sfaturi oferite mai jos te vor ajuta sa valorifici obiectele pe care le ai pentru a obtine banii de care ai nevoie de la un amanet de electronice.

- Curata obiectul. Este un prim semn ca produsul a fost bine ingrijit si intretinut. Este un lucru simplu care ofera si prima impresie.
Asigura-te ca functioneaza. Este un aspect principal daca doresti ca suma de bani pe care o obtii sa fie una semnificativa.
Fii pregatit sa iti prezinti produsul. Este intotdeauna mai bine sa cunosti facilitatile si avantajele pe care obiectul tau stie sa le faca (de exemplu laptopul sau tableta).
Incarca inainte bateriile. Acest lucru va facilita analiza care se va face produsului tau.
Verifica sa aiba toate componentele. Este un sfat pe care sa il tii minte pentru urmatoarele achizitii de valoare (nu doar obiecte electronice). Pastreaza pachetul original, manualele cu instructiuni, garantiile, telecomenzile si orice alte accesorii au fost livrate impreuna cu produsul tau. Amanetul iti va oferi o suma mai mare de bani daca ai toate componentele, ca de exemplu incarcatorul si castile, nu doar smartphone-ul in sine.
Tine minte ca obiectele cautate sunt mai valoroase. Asadar, pentru a obtine o suma mai mare de bani, va conta de multe ori si brandul. Un iPad, un MacBook vor scoate din sertarul amanetului mai multi bani pentru tine si nevoile tale.
Analizeaza pretul pietei. Trebuie sa stii ca intotdeauna modelele de generatie noua vor fi mai valoroase decat cele mai vechi. O simpla cercetare pe site-uri de profil te va ajuta sa afli preturi pentru produsele nou-noute, dar si pentru cele second-hand. Tine minte ca obiectul tau va fi evaluat conform modelului, a anului in care a iesit pe piata, a starii in care se afla. 

Laptopuri, tablete, telefoane:
- smartphone-uri
- iPaduri
- tablete

Periferice si software-uri de calculator:
- monitoare PC
- imprimante, scanere

TV si gaming:
- Playstation
- Xbox
- Nintendo
- smart TV

Diverse gadgeturi:
- eBook Readere s.a.