Sursa foto: Sun-sentinel.com


Pot exista momente cand ai nevoie de bani urgent, iar un amanet de bijuterii este optiunea sigura si simpla de a iesi din impas. Principiul care sta la baza unui amanet este ca ofera bani pe loc, in baza unui obiect de valoare care se da ca imprumut. In momentul in care banii sunt restituiti, obiectul este luat inapoi de proprietar. Bijuteriile sunt adesea date cu imprumut la amanet si, foarte important, este vorba nu doar despre bijuterii din aur, ci si din argint sau platina. Un amanet poate oferi bani cu imprumut si pentru alte obiecte date gaj, precum electronice (tablete, telefoane) sau autoturisme. In cazul in care optiunea potrivita pentru tine de a obtine banii de care ai nevoie inseamna sa apelezi la cutia de bijuterii, este esential sa cunosti cateva aspecte inainte de a ajunge la un amanet de bijuterii.

Ce trebuie sa intreb?


In primul rand, trebuie sa stii ca persoana pe care o vei gasi la ghiseu este foarte bine instruita in verificarea bunurilor tale si iti va oferi cel mai bun pret posibil. De asemenea, iti va explica cat mai clar perioada contractuala si cate zile ai dreptul sa depasesti termenul scadent. Asigura-te ca ai inteles si adreseaza orice nelamurire pe care o ai. Iata cateva intrebari care iti vor fi de mare ajutor:
- Care este suma imprumutata?
- Care este data scadenta?
- Cate zile de gratie am dupa termen?
- Acest detaliu este esential, intrucat sunt case de amanet care ofera chiar si 30 de zile de asteptare dupa scadenta, lucru care este in avantajul tau.
- Ce comision am pe zi?
- Ce comision am in zilele de asteptare?
- Acorda mare atentie acestui aspect si informeaza-te corect, pentru ca unele firme percep un comision mai mare in aceste zile.
- Pot sa scot obiectele inainte de termen? Mi se recalculeaza zilele ramase?
- Majoritatea au comisionul recalculabil, insa iti recomandam sa intrebi, pentru a te asigura de acest lucru.
Toate aceste detalii sunt trecute si in contract, inclusiv in descrierea obiectului tau, de aceea este bine sa il citesti si sa il pastrezi. De asemenea, este important de stiut ca, in cazul in care nu ai banii necesari pentru rambursarea imprumutului, prin achitarea dobanzii poti prelungi perioada sau poti achita in rate.

Unde se poate vinde aur?


Exista perioade in viata tuturor in care avem nevoie de bani urgent. In astfel de momente, luam in calcul chiar si vanzarea unor obiecte pentru care am putea recupera macar o parte din suma investita. Multi oameni ajung sa se intrebe unde pot vinde aur sau unde pot vinde argint, dupa ce constata ca pot renunta la unele bijuterii din diverse motive: fie nu le-au mai purtat de multa vreme, fie nu au o valoare sentimentala atat de mare, deci pot renunta mai usor la ele. Daca si tu ai bijuterii din aur carora nu le mai gasesti nicio utilitate sau, pur si simplu, ai nevoie de banii pe care i-ai investit in ele, amanetul este un loc sigur unde se poate vinde aur. In plus, pe langa vanzarea aurului, este acceptata atat vanzarea argintului, cat si vanzarea pietrelor pretioase.
Cu toate ca nimeni nu isi doreste sa se afle des in situatii in care sa aiba nevoie de imprumut, este bine totusi sa stii ca sunt case de amanet care isi fidelizeaza clientii. Astfel, apeland de mai multe ori la serviciile aceleiasi case de amanet, vei beneficia de preturi mai bune si de comisioane reduse. In plus, nici nu ti se vor mai verifica obiectele de fiecare data, deoarece ele se vor regasi in baza de date si personalul va sti ca au mai fost acolo.
In momentele mai dificile din viata, in care ai nevoie de bani cat mai repede, o casa de amanet poate fi solutia problemelor tale financiare. Apeleaza cu incredere la serviciile unui amanet, pentru ca este rapid, sigur si confidential.