Sursa foto: Sun-sentinel.com

Pot exista momente cand ai nevoie de bani in mod urgent, iar un amanet de bijuterii este optiunea sigura si simpla de a iesi din impas. Principiul care sta la baza unui amanet este ca ofera bani (pe loc) in baza unui obiect de valoare care se ofera ca imprumut. In momentul in care banii sunt restituiti, obiectul este luat inapoi de proprietar.

Bijuteriile sunt adesea date cu imprumut la amanet si, foarte important, pot fi nu doar bijuterii din aur, dar si din argint sau platina. Un amanet poate oferi bani cu imprumut si pentru alte obiecte date gaj, precum electronice (tablete, telefoane)  sau autoturisme.

In cazul in care optiunea potrivita pentru tine de a obtine banii de care ai nevoie, inseamna sa apelezi la cutia de bijuterii, este important sa cunosti cateva aspecte inainte de a ajunge la un amanet de bijuterii.

Ce trebuie sa intreb?

In primul rand trebuie sa stiti ca persoana pe care o veti gasi la ghiseu este foarte bine instruita in verificarea bunurilor dumneavoastra si va va oferi cel mai bun pret posibil.De asemenea va va explica cat mai clar perioada contractuala si cate zile aveti dreptul sa depasiti termenul scadent.Asigurati-va ca a- ti inteles, iar daca nu sunteti siguri, mai intrebati o data.Informatiile pe care trebuie sa le cunoasteti sunt:
- Care este suma imprumutata?
- Care este data scadenta?
- Cate zile de gratie am dupa termen?Sunt case de amanet care ofera chiar si 30 de zile de asteptare dupa scadenta, lucru care este in avantajul dumneavostra.
- Ce comision am pe zi?
- Ce comision am in zilele de asteptare? (mare atentie, sunt firme care percep un comision mai mare in aceste zile, deci informati-va, sa nu aveti surprize la final).

Toate aceste detalii sunt trecute si in contract, inclusive descrierea obiectului dumneavoastra, de aceea este bine sa il cititi si sa il pastrati.
- Pot sa scot obiectele inainte de termen? Mi se recalculeaza zilele ramase? Majoritatea au comisionul recalculabil, dar totusi este bine sa intrebati.

De asemenea, mai este bine sa stiti ca, in cazul in care nu aveti bani sa rambursati tot imprumutul, prin achitarea dobanzii puteti prelungi perioada sau puteti achita in rate.

Pot sa vand la o casa de amanet?

Sigur ca da. Daca ai un obiect pe care nu doresti sa il mai recuperezi, poti sa specifici de la inceput ca vrei sa il lasi spre vanzare, astfel ti se va oferi un pret mai mare.

Cu toate ca nimeni nu isi doreste sa se afle des in situatii in care sa aiba nevoie de imprumut, este bine totusi sa stiti ca sunt case de amanet care isi fidelizeaza clientii. Daca a-ti avut o experienta placuta intr-un anume loc, va recomand sa mergeti tot acolo. In timp, veti beneficia de preturi mai bune si comisioane reduse, iar in plus, nu vi se va mai verifica obiectele de fiecare data, deoarece ele se vor regasi in baza de date si personalul va sti ca au mai fost acolo.

De ce sa alegem o casa de amanet? Pentru ca este rapid, sigur, confidential, iar obiectele sunt pastrate in siguranta pana la ridicare.